• My Westerdahl

Örtmarinerad fläskfilé med rostat löksmör

Fläskfile

600g fläskfilé

1/2 dl MCT-olja (jag använder Brain Octane från succeeder) eller någon annan olja

1 msk pressad citron

1 msk Örtagård

1 nypa cayennepeppar

1 tsk chiliflakes

1 pressade vitlöksklyftor

Blanda ihop allt till en marinad. Lägg i platspåse tillsammans med kött kallt i minst 4h. Stek så det får fin färg. Linda in i folie och in i ugnen på 175 grader i 1h.



Rostat löksmör

150g smör

1 sharlottenlök

1 vitlöksklyfta

1 rejäl nypa havssalt

Smält 1/2 smöret i en kastrull tills det blir bärnstensfärgat och luktar nötigt.

Låt den andra hälften bli rumstempad.

Hacka löken fint och stek i ytterligare lite smör. 

Blanda ihop allt med en elvisp. 

Rulla ut i bakplåtspapper och ställ in i kylen eller portionera ut det i små koppar.

Servera med rostade grönsaker och avokado med örtsalt 

Prenumerera