• My Westerdahl

Matäventyret

Efter att ha ätit lowcarb i 10 års tid har jag börjat experimentera och prova ny mat som ligger utanför traditionell lowcarb. Mat som jag aldrig trodde att jag skulle tåla. Bland annat frukt där jag var säker på att min sockerberoendehjärna skulle gå bananas. Jag märker att jag tycker det är okej gott, men väldigt överskattat. Jag läser också av min kropp som inte alls tycker om frukt - hon känner sig kladdig och konstig i kroppen. Jag får också humörsvängningar och kort temperament av frukt.När jag valde att leva sockerfri då jag insåg att jag hade beroendesjukdomen hade jag en trasig biokemi efter ett liv på skräpmat och alkohol. Biokemin är inte så tålig och vi reagerar kraftigt på minsta lilla. Idag med en lång abstinens klarar biokemin mer.


Väljer bort för kroppens skull


Idag äter jag sällan frukt, just för att jag inte gillar känslan i kroppen. För mig är det ett tydligt exempel på att vara en kroppskompis - att lyssna på vad kroppen tycker om och inte istället för att prata i termer som alltid/aldrig. Har man dock ett sockerberoende så bör man utesluta frukt i ett par år innan man provar, då det kan vara droppen som rinner över bägaren.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla