• My Westerdahl

Revben med kokosris

Idag vill jag gärna dela med mig av ett urgott recept för helgen: kryddiga revben med kokosris! Receptet på revben är direkt hämtat ur Bitten Jonssons kokbok "Sockerfria kokboken" som jag köpte när jag var på utbildning hos henne. GRYMMA recept! Jag som inte äter mejerier får också en hel del tips på hur man byter ut mejerierna mot mejerifria eller bättre alternativ. Kokosriset fick jag smaka första gången hos Succeeder när jag var där på möte - kalasgott!
Kryddiga revben 6 portioner

1 kilo revben, tjocka huggna

1 msk paprikapulver (starkt)

1 tsk salt

1 krm malen svartpeppar

Smör

1 msk pressad citron

1 msk sambal oelek

1 tsk malen ingefära (eller 3 cm riven)

Sätt ungen på 175 grader och skär isär revbenen där de är brutna. Salta, peppra och lägg på paprikapulver.  Skiva smör över, gärna med osthyvel. Ställ in i ungen i ca 1h 45 min. Blanda ihop sambal oelek, ingefära, citron. När det är 5 min kvar av tiden tar du ut köttet och penslar på röran. Sätt in igen på 5 minuter.


Kokosris

300g riven blomkål (jag köper färdigriven på ex ICA eller hemköp)

3 dl ekologiska kokosflingor

1 röd ekologisk medelstark chili

Kärna ur chilin och skär i små halvor, ca 1/2 cm i bredd. Lägg i MASSA smör i stekpannan (det suger åt sig som attans) och häll i kokos och blomkål och chili när det slutat fräsa. Mätta med smör och häll på salt. När det är gyllenbrunt är det klart!

Servera gärna med vitlöksfrästa padrones och en grönsallad med massa citrus. Det gifter sig bra med smakerna!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kålpudding