• My Westerdahl

Självsnäll

I veckan så körde vi ett #SverigeÄlskar med Maria Helander om konsten att vara självsnäll med tanke på hennes nya bok. Jag fick lära mig mycket och också reflektera över hur jag är självsnäll mot mig.De senaste dagarna har varit lite tuffa, jag har dragit ner på kolhydraterna och dessutom känt av pollen. Varit tungandad, trött och haft kliande ögon och näsa. Jag tycker det är tufft att vara trött, jag vill så mycket i livet. Dessutom är en av mina stora utmaningar att bara chilla. Jag får lätt dåligt samvete av att slänga upp benen på soffan och sätta på en serie. Det finns så många bra böcker att läsa, och smarta idéer att förverkliga!


Därför blir dagar av trötthet ett handikapp. När man är tungandad och trött så behöver man inte ett hårt träningspass deluxe - däremot behöver vi alltid motion. Så jag funderade över hur jag kunde hjälpa mig själv att röra på mig fast lagom. Det är lätt att det blir svart eller vitt - antingen kötta 100 eller inget alls.


Mitt svar blev att jag satte på min favoritpodd - som just nu är Spöktimmen FYI - och gav mig ut. Jag kände att jag lockade iväg mig med moroten att jag får lyssna på podd, och så fort jag kom ut så kom jag liksom igång och allt kändes bra.


Hur vi är självsnälla


Vi är självsnälla genom att tänka på hur vi kan hjälpa oss själva istället för att slå oss själva med disciplin och att kalla oss själva för sillryggar. Fundera på hur du kan motivera dig istället för att piska dig till måsten och borden.

Livet ska inte vara en kamp utan ganska njutfullt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla