• My Westerdahl

Ta det lugnt och lös problemet

Ofta när vi tänker på att vi vill leva ett annorlunda liv - låt säga, ett liv utan socker och kroppshets, så tänker vi ofta på alla problem vi kommer att stöta på. Brorsans kalas, julafton och alla trötta vardagskvällar. Det är lätt för oss att hitta stora orosmoln och bli nervösa för saker som inte inträffat än. Det kommer aldrig gå, kanske du tänker. Jag har aldrig lyckats förr - hur ska jag lyckas nu?
Ha lösningsfokus


För mig är det viktigt att applicera lösningsfokus på varje problem och att våga prova något nytt när det jag gör inte fungerar. Ett exempel var när jag ville bli nikotinfri. Jag har snusat mer än 50% av mitt liv då jag började som 14-åring. De gånger jag uppbådat mod att sluta snusa har tyvärr slutat med magplask och jag har återigen plockat upp nikotinet. Nikotin är en märklig drog, vissa av oss känner inte alls när vi slutar och andra, som jag själv, blir supersjuk i influensaliknande symptom. Dessutom dygnar jag i 3 nätter, svettas ner alla lakan och kunde inte läsa/koncentrera mig på 40 dagar.


Jag provade allt för att sluta - nikotinplåser och tuggummi. Det funkade inte alls då jag blev allergisk mot dem. Sen gick jag cold turkey både med och utan boken "Äntligen ickerökare". Provade massor av gånger. Det som har fungerat för mig är först nedtrappning. Jag slutade feströka och sedan gick jag från extra starka snus, till normala till mini för att landa i Onico - nikotinfri snus. Försök angripa dina personliga utmaningar som att de vore rubikskub.


Ta det lugnt


Det som är det bästa med livet är att framtiden kommer en dag i taget. Hur du skall klara julen sockerfri är inte ditt problem - det är framtida du, och då har du helt andra resurser. Det som är fint också är att du skall leva ett långt liv och har massor med dagar på dig att öva, öva och öva. Blir det inte perfekt idag så gör du ett nytt försök imorgon. Alla kortsiktiga paniklösningar lägger vi på hyllan.


Det är detta en kroppskompis gör - man tar ett kliv tillbaka från sina problem och tittar på dem som en vetenskapsman och provar nya lösningar samt tar en dag i taget. Vi slår inte på oss själva om vi inte når upp till den standard vi vill utan vi ger oss själva tid.


Vilken utmaning i ditt liv vill du angripa idag?


Läs hur jag kan stötta dig HÄR

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Prenumerera