• My Westerdahl

Tillfrisknande och sockerfrihet

Att leva sockerfri och att leva i tillfrisknande är två olika saker. När vi bara är sockerfria så är livet ofta fullt med ångest - sockret är ju egentligen bara ett symptom på vår sjukdom. Mår vi dåligt trots att vi är sockerfria beror det ofta på en av två saker - antingen är vi biokemiskt obalanserade eller så är vi exakt de personer som vi var när vi åt socker som vi är nu. Då har vi samma tankebanor och beteenden och det kommer oundvikligen få oss att må dåligt.


De flesta av oss sockerberoende tycker det där med biokemi är väldigt spännande. Vi behöver ha koll på den och se om det finns något vi kan göra för att stötta upp kroppen och att vi då kan må bättre. Det finns dock inget kosttillskott som botar en trasig självkänsla, rädslor och ilska. Går vi och bär på en sådan ryggsäck så kommer vi inte må bra i vårt tillfrisknande.


Skillnad mellan sockerfrihet och tillfrisknande


Att kombinera personlig utveckling tillsammans med att ta bort socker ur maten är enda vägen för att må bra i sin sockerfrihet. Om vi går runt och tänker och agerar som vi alltid gjort - kommer vi drivas till hetsätning eller bantning som vi alltid har gjort.


Mår du alltså dåligt när du är sockerfri är det inte konstigt - tvärtom fullt naturligt. Du behöver komplettera med andra pusselbitar.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Reaktiv mat